Ale czy ktoś może wie, jaki rodzaj tytoniu palił?
Na fajkę Dunhilla (żadną!) raczej mnie nie stać, ale może choć tytoń "chandleropodobny" zanabędę, żeby mi się lepiej kryminały pisało?

Moderator: Moderatorzy
Ponieważ cała wypowiedź jest utrzymana w raczej żartobliwym czy też sarkastycznym tonie, trudno stwierdzić, czy wymienił ulubiony, czy może popularny wówczas tytoń (popularny wśród pisarzy?). Craven Mixture ma w każdym razie niezłe, mimo że nieliczne, recenzje: http://www.tobaccoreviews.com/blend_det ... C&TID=1108This is a sort of document that makes writers dog themselves out in a velveteen smoking jacket, a cap with a tassel, a pipe full of Craven Mixture, and lollygag around admiring themselves instead of putting a little careful but uneven prose."
Tim Hiney & Frank MacShane, The Raymond Chandler Papers. Selected Papers And Nonfiction 1905-1959
Wracam i na forum, i do fajek. Postanowiłem trochę więcej czasu poświęcać przyjemnościom, a trochę mniej pracować. W końcu nie mam już dwudziestu pięciu lat, tylko prawie dwa razy tyle, więc... czas zwolnić niecosat666sat pisze:Maciek wrócił