Witam, otóż chciałbym spróbować swoich sił w fajczarstwie. Mój dziadek swojej fajce poświęcał dużo czasu, także od małego jakoś mnie do tego ciągnęło. Może i nie jestem w jego wieku, gdyż mam zaledwie 20 lat, jednak chciałbym zacząć swoją przygodę już teraz. Na początek prosiłbym jednak o pomoc w wybraniu fajki. Na fajkę+tytoń wolałbym nie wydawać więcej niż 200 zł, na początek. Zastanawiałem się nad np:
https://www.fajkowo.pl/pl/p/Fajka-Brog-85-wrzosiec/1042 , podoba mi się wizualnie, a i też nie spotkałem się z mocno negatywnym komentarzem. Chętnie zobaczyłbym inne oferty podobnych fajek. Ciekaw jestem jednak jak z opalaniem, czy jest w tym egzemplarzu konieczna? Bądź też z wymienianiem skraplacza (domyślam się, że jeśli filtry się wymienia, to skraplacze też). Nie ukrywam jednak, że jestem w tych tematach jeszcze mocno zielony, stąd też moja prośba o rady. Co do tytoniu na razie zastanawiam się nad jakimś aromatyzowanym, nie wiem czy chcę zaczynać z grubej rury od czegoś super wyrazistego/czegoś dla doświadczonego fajczarza.
Na razie tyle, za wszelkie rady serdecznie dziękuję z góry i pozdrawiam