Miło mi znowu u Was zawitać. Chciałbym przedstawić wam pewien projekt.
Każde forum jest społecznością związanych ze sobą ludzi. Tym co nas łączy jest pasja do fajki i wszystkiego, co z nią związane.
Porozumiewacie się ze sobą od lat I spotykacie się nie tylko wirtualnie, ale też w rzeczywistości- jesteście społecznością.
Aby uczcić tę społeczność oraz pasję, która was jednoczy chciałbym zaproponować wam wykonanie forumowego kołeczka. Ten mały przedmiot ma odzwierciedlać waszą pasję i związek z innymi ludźmi, którzy ją podzielają.
Pomysł tego projektu zrodził się ponad rok temu. Obecnie projekt jest w trakcie realizacji na rosyjskim forum http://www.pipeclub.info" onclick="window.open(this.href);return false;, gdzie został bardzo ochoczo przyjęty.
Po długim okresie pracy i przygotowań mogę wam przedstawić tę propozycję i próbki wykonania.
Główną ideą było wykonanie czegoś w rodzaju rodzinnego portretu. Przedmiotu, który za każdym użyciem będzie przypominał o wszystkich waszych przyjaciołach, wirtualnych i nie tylko.
Jako efekt tego projektu powstał kołeczek noszący nicki użytkowników forum- moich wirtualnych i rzeczywistych przyjaciół. Nosząc go w kieszeni i używając na codzień każdy może przypomnieć sobie o przyjaciołach po fajce, którzy wiele kilometrów od was, używają takiego samego kołeczka.
Chciałbym podzielić się, a nawet pochwalić tym projektem.
Drodzy przyjaciele, przedyskutujcie proszę ten pomysł. Jeśli bylibyście zainteresowani będę zaszczycony mogąc wykonać wasz „rodzinny portret”.
Na powierzchni kołeczka mieści się 108 nicków.

Powyższe zdjęcia pokazują kołeczek wykonany z mosiądzu, bez dodatkowego wykończenia. Planuję też wykonać wersje w innych wykończeniach- patynowane i inne. Jest także możliwość wykonania kołeczka w całości ze srebra.
Cena kołeczka z mosiądzu to - 80$ (Including post delivery)
Cena kołeczka ze srebra to - 150$ (Including post delivery)
Proszę was zatem o sporządzenie listy użytkowników forum, którzy byliby chętni na zakup takiego kołeczka.
Sam czuję się częścią międzynarodowej społeczności fajkowej i możliwość uwiecznienia tej wirtualnej sieci przyjaciół sprawia mi ogromną radość.